Helsinki Design School

Edelläkävijänä luovien alojen yksityisessä koulutuksessa

Haluamme tehdä asioita uudella tavalla. Tavoite on rikkoa oppimisen ja opettamisen rajoja sekä luoda korkeatasoisesta opiskelusta elämyksellinen, intensiivinen ja rohkaiseva kokemus. Helsinki Design Schoolin korkeakoulutukset sekä yhden vuoden tutkinnot ovat suunniteltu todellisia osaamisen vaatimuksia ajatellen yhteistyössä alan parhaiden ammattilaisten ja osaajien kanssa.

Vuonna 2012 perustettu Helsinki Design School on kouluttanut jo yli 3500 opiskelijaa yhden vuoden mittaisissa tutkinnoissaan, joissa opiskelu on mahdollista oman työn tai muun opiskelun ohessa. Syksystä 2021 alkaen Helsinki Design Schoolissa on mahdollista suorittaa myös korkeakoulutuksia.

Monet Helsinki Design Schoolin opiskelijoista pääsevät opintojen aikana mielenkiintoisiin ja haluttuihin työharjoittelupaikkoihin sekä solmivat pysyviä työsuhteita. Yritykset arvostavat Helsinki Design Schoolissa saatua osaamista. Mitä on opetettu? Miten on opetettu? Kuka on opettanut? Trendit, ilmiöt ja ajattelumallit muuttuvat nopealla vauhdilla. Myös opetuksen pitää olla hetkessä kiinni.

Yhden vuoden tutkinnot

Helsinki Design School tarjoaa yhden vuoden tutkinnoissaan laadukasta koulutusta graafiseen suunnitteluun, valokuvaukseen, sisustussuunnitteluun, designmarkkinointiin, tuotemuotoiluun, visuaaliseen markkinointiin, muotisuunnitteluun sekä muotimarkkinointiin liittyen. Koulutuksissamme yhdistyvät innostava, täsmällinen sekä intensiivinen tapa opiskella, upeat ja viihtyisät opiskelupuitteet Helsingin keskustassa sekä vaikuttavat luovien alojen huippuosaajia edustavat luennoitsijat.

Opiskelu yhden vuoden tutkinnoissa tapahtuu monimuoto-opiskeluna, joka koostuu inspiroivista lähiopetuspäivistä koulumme tiloissa sekä itsenäisestä työskentelystä monipuolisten tehtävien parissa, joihin opiskelijat saavat palautteen luennoitsijoiltamme. Näitä tutkintoja on mahdollista suorittaa työssäkäynnin tai muun opiskelun ohessa ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Opetus järjestetään suomen kielellä.

Kouluttautumalla Helsinki Design Schoolissa opiskelijamme saavat arvokasta erikoisosaamista sekä osoituksen ammattitaidosta ja motivoituneesta suhtautumisesta omaa alaa kohtaan.

Korkeakoulututkinnot

Helsinki Design Schoolissa voit suorittaa syksystä 2021 alkaen myös seuraavia korkeakoulutuksia:

BA (Hons) Graphic Design
BA (Hons) Interior Architecture and Design
BA (Hons) Fashion Marketing and Communication

”Students from Helsinki Design School – Higher Education who successfully complete one of the above programmes will receive a degree from the University of Buckingham. This degree has the same standings as other undergraduate degrees awarded by the University of Buckingham and by any other British Universities, and is recognised worldwide.”

Dr. Frances Robinson, Head of Collaborations,
the University of Buckingham

Helsinki Design Schoolin omat korkeakoulutukset on validoinut tasokas University of Buckingham, joka on Iso-Britannian vanhin yksityinen yliopisto (www.buckingham.ac.uk). Buckinghamin yliopisto on Iso-Britannian ainoa yksityinen yliopisto, joka on saanut Englannin kuningattaren myöntämän Royal Charterin.

Akateemisesti korkealle arvostettu Buckinghamin yliopisto on palkittu muun muassa laadukkaasta opetuksestaan.Korkeat laatuvaatimukset

Helsinki Design Schoolin omien korkeakoulutusten laatustandardeja valvoo Quality Assurance Agency QAA (englantilaisten yliopistojen laadunvalvonta, www.qaa.ac.uk/en) sekä Buckinghamin yliopisto (www.buckingham.ac.uk). Helsinki Design Schoolin omien korkeakoulutusten validoinnilla sekä laadunvalvontaprosessin hyväksymisellä tarkoitetaan vaativaa, kattavaa ja perusteellista koulutuksen järjestäjän sekä koulutusten sisältöjen arviointia ja tarjottavien korkeakoulutusten hyväksymistä virallisiksi kansainvälisesti tunnustetuiksi korkeakoulututkinnoiksi.

Helsinki Design Schoolin korkeakoulutukset antavat jatko-opintokelpoisuuden suomalaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin, sekä yliopistoihin ja korkeakouluihin eri puolille maailmaa. Helsinki Design Schoolin tarjoamat korkeakoulutukset ovat rinnastettavissa mihin tahansa Iso-Britanniassa myönnettäviin vastaaviin alempiin korkeakoulutuksiin.

Kolmen vuoden korkeakouluopinnot kahdessa vuodessa

Helsinki Design Schoolin laajuudeltaan kolmivuotisia alempia korkeakoulututkintoja vastaavat korkeakoulutukset opiskellaan kokopäiväisesti kahdessa kalenterivuodessa (Two-year fast-track degree). Alempaan korkeakoulututkintoon (taiteen kandidaatti) vaadittavien korkeakoulutusten sisältöjen suorittaminen kahdessa vuodessa on mahdollista, koska opintovuoteen sisältyy ylimääräinen akateeminen opintojakso. Helsinki Design Schoolin korkeakoulutuksiin hakeminen tapahtuu ilman pääsykoetta.

Opiskelua suomeksi ja englanniksi

Helsinki Design Schoolin korkeakoulutusten ensimmäinen kolmannes opiskellaan suomen kielellä ja kaksi viimeistä kolmannesta englannin kielellä. Kielitaitovaatimuksena on Suomen ylioppilastutkinnon Cum Laude -arvosana englannin kielestä (lukion kielivalintana A-englanti) tai IELTS kielitestin tulos 6.5. Englannin kielitaidon vahvistuminen antaa erinomaiset lähtökohdat nykypäivän kansainväliseen työkulttuuriin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Annamme opiskelijoillemme myös tukea englannin kielen taitojen vahvistamisessa korkeakouluopintojen aikana.

Opintotukioikeus

Helsinki Design Schoolin korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen, asumistukeen sekä valtion takaamaan opintolainaan. Lisäksi opiskelijamme ovat oikeutettuja myös HSL:n opiskelija-alennukseen sekä hakemaan HOAS:in opiskelija-asuntoa.

Opiskelijakokemus

Opiskelu Helsinki Design Schoolissa on palkitsevaa. Mielenkiintoiset ja tasokkaat luennot, workshopit, ryhmä- ja parityöt, mentorointi, yritys- ja inspiraatiovierailut, studio- ja ateljeetyöskentely sekä portfolioiden toteuttaminen muodostavat eri alojen koulutuksistamme kokonaisvaltaisia elämyksiä.

"Vuosi on ollut inspiroiva ja ihana! Olen saanut vahvistuksen siitä, että tämä on juuri minun alani ja unelmat voivat toteutua!" – Katri


Ystävyyssuhteiden luominen samanhenkisten opiskelijoiden kanssa voi hyödyttää myös omalla uralla etenemistä. Valmistuneet opiskelijat voivat liittyä Helsinki Design Schoolin LinkedIn-alumniverkostoon, joka on myös työnantajille erinomainen väylä löytää uusia osaajia mielenkiintoisiin työtehtäviin.

Helsinki Design Schoolin kautta tulleet näkemykset sekä kannustus ja usko omiin kykyihin ovat avanneet monille opiskelijoillemme upeita reittejä uusien kokemusten ja ihmisten luokse. Yhtä lailla kuin opiskelusta on kyse unelmista ja tavoitteista. Ja niiden saavuttamisesta.

Luovien alojen huippuja, kokeneita yrittäjiä ja akateemisesti ansioituneita luennoitsijoita

Helsinki Design Schoolissa opettaa yli sata eri alojen arvostettua osaajaa, jotka tuovat opetukseen myös vahvaa luovaa otetta sekä näkökulmia uusien lähestymistapojen löytämiseen. Opiskelijoitamme heidän urallaan oikeaan suuntaan kannustavien luennoitsijoidemme taustalla on vaikuttavaa ammattitaitoa, erityistä lahjakkuutta sekä laaja kontaktipinta muihin alalla toimiviin tekijöihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Helsinki Design Schoolin yhden vuoden tutkinnoissa luennoitsijoina toimivat muun muassa vuoden graafisena suunnittelijana palkittu Inka Bell, Finnish Design Shopin perustaja Teemu Kiiski, sisustussuunnittelija Helena Karihtala-Koski, Pro Finlandia -taiteilija Paola Suhonen, Young Nordic Photographer -palkinnon saanut valokuvaaja Aapo Huhta, kansainvälisesti menestynyt taiteilija Kim Simonsson, VOLTin maajohtaja Erika Ahlberg sekä iF Golden Product Design Awardin saaneet muotoilijat Klaus ja Elina Aalto.

Helsinki Design Schoolin korkeakoulutuksissa luennoitsijoina toimivat suomalaiset ja kansainväliset omien alojensa arvostetut ammattilaiset sekä akateemisesti ansioituneet opettajat graafisen suunnittelun, sisustusarkkitehtuurin ja -suunnittelun sekä muodin aloilta.

"Helsinki Design School on tunnettu brändi, opiskelijat ovat aidosti kiinnostuneita alasta ja luennoitsijat ovat omien alojensa asiantuntijoita. On hienoa luennoida Helsinki Design Schoolissa sekä auttaa uusia tulokkaita löytämään oma polkunsa muodin parista!" – Erika Ahlberg, maajohtaja, VOLT


Vahvat verkostot

Helsinki Design Schoolin verkostoituneet luennoitsijat sekä koulun erinomaiset suhteet innovatiivisimpiin ja parhaisiin yrityksiin antavat opiskelijoille hienon tilaisuuden luoda yhteyksiä eri alojen työnantajiin. Toimiminen yritysten kanssa mahdollistaa tasokkaat ammattilaisten johdolla toteutettavat yritysvierailut sekä opetuksellisen yhteistyön.

Opiskele keskellä kauneinta Helsinkiä

Helsinki Design School sijaitsee erinomaisella paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella aivan meren läheisyydessä Helsingin keskustassa. Kaunis ympäristö on Helsinkiä aidoimmillaan. Helsingin rautatieasemalta ja Kampin keskuksesta on lyhyt ja viihtyisä kävelymatka Esplanadin kautta Fabianinkadulle. Raitiovaunut pysähtyvät aivan lähistöllä Aleksanterinkadulla ja Kauppatorilla.

Helsinki Design Schoolin modernit ja valoisat tilat yhdistettynä inspiroivaan opetukseen tekevät opiskelusta todellisen elämyksen. Artekin ja Vitran kanssa yhteistyössä toteutettu viihtyisä student lounge antaa opintojen tauoilla mahdollisuuden rentoutua ystävien seurassa.

Toivotamme uudet sekä nykyiset opiskelijamme lämpimästi tervetulleeksi Helsinki Design Schooliin!

"Tämä koulu on tuonut minulle sanoinkuvaamattoman paljon uutta tietoa, kokemuksia, kontakteja ja ennen kaikkea herättänyt uusia näkemyksiä sekä tapoja ajatella." – Katariina

Copyright Helsinki Design School. All copyright and other intellectual property rights in all logos, designs, text, images and other materials on this website
are owned by Helsinki Design School or appear with permission of the relevant owner. Helsinki Design School is a registered trademark. All rights reserved.

Secured with SSL